Fordított almatorta
Francia konyha
- Könnyű
- Szécsi Szilvi20-40 perc
- 2021-01-20287.5 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 287.5 |
kJ: | 1057.71 |
Szénhidrát: | 35.43 |
Amelyből cukrok: | 22.21 |
Zsír: | 15.64 |
Amelyből telített zsírsavak: | 9.96 |
Rost: | 2.03 |
Fehérje: | 1.77 |
Só: | 0.04 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Fanyar hatású, mely a következőt jelenti:
A fanyar íz keresése az ételekben lelki tünetei: fanyalgás, feszültség keltés, szorongást, pánikot, stresszt okozhat. Testi tüneteit a feszült izomzat, remegés, fáradékonyság. A nem egyensúlyi állapotot csökkentő ízek az édes, és a savanyú ételek fogyasztása.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Édes hatású, mely a következőt jelenti:
Amennyiben túl sok édes ételt fogaszatunk az alábbi lelki tüneteket tapasztalhatjuk: birtoklási vágy, mohóság, tompaság. A testi tüneteit pedig a hízás, nehézkesség, aluszékonyság. Viszont ha keserű, pikáns, savanyító ételeket fogysztunk akkor az előbbi tünetek megszűnnek.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Szelet fokozza hatású, mely a következőt jelenti:
…
Eredetileg a recept 16 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 25dkgLiszt BL55 (általános)
- 1kgAlma (általános)
- 20dkgCukor kristály (általános)
- 0.5kk. ( csapott )Só, himalája (általános)
- 1kk. ( csapott )Fahéj, őrölt (általános)
- 40mlVíz, ivóvíz
- 5dkgPorcukor ( általános )
- 30dkgVaj ( általános )
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
Az alapanyagokat külön bontva tésztára
Tészta
25 dkg búzaliszt
5 dkg porcukor
½ kiskanál só
20 dkg hideg vaj
40 ml víz
Karamellszósz
15 dkg cukor
40 ml víz
1 kg alma
1 kiskanál fahéj
5 dkg cukor
10 dkg vajA tápanyag számításnál 16 szelettel számoltunk.
Az elkészítésről szóló videót keressétek az alábbi linknél.